expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

adsense reklamları

16 Ekim 2015 Cuma

Vücut Sağlığınız İçin Bunları Yapın


1- Yemekte Baharat
Kapsaisin içeren baharatları günde bir öğün tüketin. Kapsaisin kırmızı biberin etken maddesi olup acı tadı bibere veren maddedir ve açlık hormonunun salgılanma hızını düşürür ve GLP-1 oranını (iştaha azaltıcı hormonu)yükseltir.

2- Ellerinizi Değiştirin

Son araştırmalara göre eğer ikinci elinizle (eğer solaksanız sağ elinizle ve tam tersi) yemek yerseniz yemek yeme isteği %30a kadar azalır. Zira asıl el değilde diğer eliniz vücut hızına ve kaşığı yemekle doldurma fikrine daha geç yanıt verdiği için diğer elle yemek rahatsız edici bu yüzden yemek yeme hızınızı düşürür ve buda daha az yemeye sebep olur.

3- Öğlen Uykusundan Önce Bir Fincan Kahve

20 dakikalık öğlen uyukusundan önce bir fincan kahve için, bilim adamlarının araştırmalarına göre kahvenin vücutta etkisini göstermesi 20 dakika sürüyor, uyukudan uyandığınız zaman daha canlı ve iyi hissedeceksiniz.

4- Tuzluk Ve Biberliğin Yerlerini Değiştirin

Tuzluk daha fazla deliklere sahiptir. Yerini biberlikle değiştirdiğinizde
yemeklerinize daha az tuz atacaksınız. Basit bir hareketle tuz tüketiminizi azaltmış olacaksınız.

5- 2x2x2 Kanununu Uygulamak

Yediğiniz her porsiyonu ikiye bölerek yiyin. Bir tabak sebze yemeği yiyecekseniz yarım tabak yiyin ve ardından bir yarım tabak daha yiyin her porsiyonunuzu bu şekilde ikiye bölerek yiyin. Böylelikle daha çok yemek yediğinizi düşünerek daha hızlı doyacaksınız.

6- Yemek Masasında Tek Renk Kullanın

Araştırmalar gösteriyor ki tek renkten oluşan masalarda yani tabaklar, kaseler, masa örtüsü insanın iştahını %5e kadar azaltmakta.

7- Sabahları Güne Suyla Başlayın

Sabah erken kalktığınızda muhakkak bir bardak su için ki metabolizmanızı hızlandırsın. Bilmeniz gerekir ki vücut 8 saatlik uykudan sonra kuru ve susuz olur.

8- Zayıflıkla İlgili Makaleler Okuyn

Bunu kendinize hedef edinin ve günlük olarak zayıflamayla ilgili makaleler okuyun. Almanyadaki beden sağlık uzmanları diyor ki : zayıflama bilgileri okuyan insanlar onları uygulamak için daha çok çaba gösteriyolar.

9- Yavaş Yemek Yiyin

Japon araştırmacılara göre hızlı yemek yiyen insanlar 8 yılda ortalama olarak 2 kg ve yavaş yemek yiyen insanlar 8 yılda ortalama 689 gr civarı kilo artışına uğruyorlar.

10- Badem Tüketmek

Badem taneleri E vitaminiyle doludur ve çok güçlü antioksidan içerir. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve aynı zamanda bünyesinde B vitaminide barındırır. Vücudu stresten arındırır.

11- Müzik Eşliğinde Spor

Güney Amerikada yeni yapılan bir araştırmaya göre müzik eşliğinde spor yapan bayanlar egzersizleri daha güzel bir şekilde yapıyorlar. O halde spor yaparken yanında müziği unutmayın.

12- Yeşil Çay İçin

Araştırmacıların ispatına göre yeşil çay stresi azaltır ve huzur verir.

13- Salatalara Fazla Domates

Salataya fazla doğranmış domatesler salatanın sulu olmasını sağlar
ve salata sosu ihtiyacını giderir. Bu şekilde az da olsa mayonez veya başka
yağlı salata soslarının tüketimini azaltır.

14- Gizli Şekerlerden Uzak Durun

Çoğu gıda firmaları değişik isimler kullanrak gıdada bulunan şekeri
belirtir bunlara dikkat edin. Örnek olarak:sakarin,glikoz,galaktoz,
maltoz,Dkstrvs ve Frvktvs bunlarin hepsi bir çeşit şekerdir.

Yazar admin : Antrenör Damon Niazi   Daha Fazlası İçin Tıklayınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder