expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

adsense reklamları

21 Ekim 2015 Çarşamba

Gelmiş Geçmiş En Psikopat 10 Seri Katil


Dünya üzerinde çok cinayet yaşandı bunların bir kısmı nefsi müdafa ve bir kısmıda
kasten yapılmıştır süikastlar kiralık katiller vs ama bazı cinayetlerde piskopatca
ve zevk alınarak işlenen cinayetlerdir piskoleji sorunu,davranış bozukluğu olan insanlar
bunları yapmaktan zevk aldıklarını itiraf etmişler öldürme sebebleri seksüel içerikli bir nedene dayanmaktadı Kurbanlar sıklıkla aynı kurguda öldürülmekte ve benzer özellikleri taşıyabilmektedirler. (mesleki, görünüş, cinsiyet veya yaş grubu gibi)
İşte dünya adeta adını tarihe kazımış en psikopat 10 seri katil, şaşırtıcı olansa aralarında bir Türkün de bulunması.


10. Andrei Romanovich Chikatilo


Son sözleri “Ben doğanın bir hatasıyım, deli bir hayvanım” olan seri katil resmi kayıtlara göre 52 insanı oldürsede kendi ifadesine göre 53 kişiyi öldürmüş. Sovyetler Birliği’nin ilk seri katili olma ünvanını taşıyan katil çift kişilikli bir hayat yaşamış Rustov Kasabı ve Vahşi Kızıl isimleriyle tanılan katilin Stalin zamanında anlatılan yamyamlık hikayeleriyle bir canavara dönüştüğü düşünülüyor. Chikatilo kaçırdığı kız çocuklarını iktidarsızlığı nedeni ile öldürüyor, sonra da meme uçlarını ve cinsel organlarını dişiyle koparıp yiyordu. Cinayetleri işlediği sırada evli ve iki çocuk sahibi bir öğretmendi. 1994 yılında kafasına ateş edilen mermiyle idam edildi. Chikatilo, Citizen X isimli filme de konu olmuştur.







9. Pedro Alonso Lopez



Son sözleri  Ben yüzyıl adamıyım, beni kimse unutamayacak” olan katil resmi kayıtlara göre 300’den fazla kişi öldürmüş. Bir fahişenin oğlu olarak dünyaya gelen Lopez, kız kardeşini taciz ederken yakalanınca evden atılır  ve sokaklarda yaşamaya başlar. Kendisine yardım etme bahanesiyle yaklaşan kişiler tarafından taciz ve tecavüze uğramış, yine hapishanede kendisine tecavüz etmeye  iki kişiyi öldürmüştür.  Birçok kez yakalanmasına rağmen her defasında akli dengesinin yerinde olmadığı nedeni ile serbest bırakıldı. Genelde kurbanları çocuklardı. Onları kaçırmış, tecavüz etmiş, öldürmüş ve gömmüştür. Kolombiya’da meydana gelen seller sonucunda Andes Canavarı lakaplı Lopez’in kurbanlarının cesetleri ortaya çıkmıştır. Son serbest bırakılış tarihi olan 2002’den sonra kayıplara karıştı







8. Edmund Kemper


Son sözleri “Sokakta yürüyen güzel bir kız gördüğümde bir yanım onunla flört etmeyi isterken diğer yanım kazığa geçirilmiş kafasını düşünmek olurdu” şeklinde olan seri katil resmi kayıtlara göre annesi, büyükannesi ve büyükbabası dahil 10 kişi öldürmüş. Kemper bir nekrofilidir.(ölü sevici) Onun için eğlence öldürdükten sonra başlıyordu. Kurbanlarını otostop çeken kız öğrenciler olarak belirleyen katil, onları ıssız bir yere götürüyor ve orada bıçaklayıp öldürüyordu. Annesi uyuduktan sonra cesetleri odasına çıkarıyordu. Cesetlerin başlarını kesip başsız vücutlarına tecavüz ediyordu. Cesedinin en beğendiği kısımlarını kesip pişirdikten sonra yiyordu. Çocukluğunda hayvanlara işkence edip öldürmeyi seven Edmund, 15 yaşında büyükannesini öldürmenin nasıl bir his olduğunu merak ettiği için büyükannesini öldürmüştür. Ardından eve gelen büyükbabasının, büyükannesinin ölümüne üzülmesini istemediği için onu da öldürmüştür. 2.06 boyuyla seri katiller arasında en devasa olan Edmund Öğrenci Katili lakabıyla anılıyordu. 1973 yılında kendi kendini ihbar ederek ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştır. Ayrıca Kemper hakkında The Co-Ed Killer (1976) isimli bir kitap yazılmıştır.






7. Yavuz Yapıcıoğlu


Tutuklanmadan önceki son sözleri “Ben bir canavar veya seri katil değilim” olan Adanalı katil polis kayıtlarına göre 18 kişi öldürmüş olarak görünse de ailesine göre tam 43 kişi öldürmüş. Tornavidalı Katil ve Avcılar Sapığı lakâbları ile anılan Yapıcıoğlu, Cumhuriyet tarihinin en çok insan öldüren seri katilidir. Akli dengesi yerinde olmadığı gerekçesi ile cezaevi yerine akıl hastanesine gönderilmiş, buradan da “Kapalı Yerde Kalamaz” raporu alarak serbest bırakılmış ve cinayetlerine kaldığı yerden devam etmiştir. Kendisine ait bir öldürme yöntemi ve öldürme hedefi yoktu, sadece öldürmek için öldürüyordu. 2002 yılında tutuklanarak Tekirdağ cezaevine gönderilmiştir.






6. Henry Howard Holmes


1986’da idam edilmeden önceki son sözleri “Dünyaya gözlerimi açtığımda yatağımın yanında şeytan benim arkadaşım olarak beklemekteydi ve o günden beri benimle beraber” olan İblis Holmes lakâblı katilin 200’den fazla cinayeti vardır. Amerika’da kayıtlara geçmiş olan ilk seri katildir. Çok iyi bir dolandırıcı olan Holmes para kazanmak için sürekli öldürmüştür. Chicago’da zihninde canlandırdığı cinayetleri işlemek için özel tasarım bir otel yaptırmıştır. Otelde gizli koridorlar,tüneller, sahte duvarlar ve penceresiz odalar vardı. Odalara bodrumdaki büyük bir tanka bağlı gaz boruları döşenmişti. Bu şekilde ofisindeki kontrol panelinden odalara öldürücü gaz göndermesi mümkündü. Gaz ile öldürdüğü kurbanlarını bodrum katta parçalayıp, iskeletlerini üniversitelere satıyordu. Sigorta şirketinden para almak amacıyla suç ortaklarından olan Ben Pietzel’i öldürmekle ilgili olarak tutuklanmış ve bu sayede oteldeki cinayetleri ortaya çıkmıştır. Hakkında “Beyaz Şehirdeki İblis” isimli bir kitap yazılmıştır.







5. Carl Panzram

1930’da idam edilmeden önceki son sözleri “Keşke tüm insanlığın tek bir boynu olsaydı ve o da benim elimde olsaydı” olan Acımasız Carl olarak anılan katilin 21 cinayeti vardır. Kendi ifadesine göre 1000’den fazla kişiye tecavüz etmiştir. Küçük yaşlardan itibaren suça yatkın olan Carl, bir binayı yakmış ve 100 bin dolarlık hasara sebebiyet vermiştir. Sokaklarda yatarken bir tren vagonunda 4 serseri tarafından tecavüze uğramış ve bu olaydan sonra iyice kontrolden çıkmıştır. Kadın-erkek ayırmayan Carl kurbanlarını uyutup tecavüz ediyordu. Cinayetlerini Amerika’da değil, Avrupa’dan Afrika’ya kadar cinayetlerine devam etmiştir. Afrika’da safari düzenlemek için 8 Afrikalı köle kiralamış ve çaldığı teknede hepsine tecavüz edip öldürdükten sonra timsahlara yedirmiştir. Hakkında Killer isimli bir kitap yazılmış ve Katilin Günlüğü isimli bir film yapılmıştır







4. Fritz Haarmann


İdam edilmeden önce “İnanın bana hasta değilim, sadece arada bir sapıtıyorum” sözlerini söyleyen Hannover Kasabı lakâblı Alman seri katil ve tecavüzcü Haarmann diğer seri katiller gibi çocukluğu suç batağında geçmiş biriydi. Eşcinsel olan Haarmann, cinayetlerinin çoğunu erkek arkadaşı Hans Grans ile yapıyordu. Amacı hem Hans Grans’ı mutlu etmek, hem de kurbanlarının etlerini ve kıyafetlerini pazarda satarak kazanç sağlamaktı. Öldürme yöntemi her defasında aynıydı, kendisine genç göçmen erkekleri seçiyordu. Karnı aç olan genç odasına girdikten sonra Haarmann karnını doyuruyordu. Ardından üzerine çullanarak gencin boğazını kafası vücudundan ayrılana kadar ısırarak çiğniyordu. Kurbanının vücudunun üzerinde debelenirken cinsel bir tatmine ulaşıyordu. Arkadaşı Hans ile birlikte kafası kılıçla kesilerek idam edildi.






3. Edward Gein


Ölmeden önce “Bir katil olabilirim ancak yamyam hiç bir zaman olmadım” demiştir. Bilinen 2 cinayeti olması sizlere Edward’ın bu listede ne işi olduğunu düşündürtebilir. Edward diğer seri katillerle kıyaslandığında cinayet sayısı olarak fazlasıyla düşük sayılarda ama
kendisinin profili dehşet verici. 2 kurbanını da silahla öldürmüştür. Onu asıl üne kavuşturan ise öldürme şekli değil, öldürdükten sonra yaptığı şeyler. Bir çiftlik evinde kendisini hep ezen, dinsel vaazlar veren bir anne tarafından büyütülmüş tüm kişiliği yok edilmiş Annesi öldükten sonra mezarlardan ceset çalıp onlara tecavüz etmiş ve parçalamıştır. İki kadını öldürüp cesetlerini eve taşımış, cinayetlerde şüphelenen polisler Edward’ın evine girdiğinde ise berbat görüntülerle karşılaşmışlardır. İnsan derisi kaplı sandalyeler, kafatasından çorba kâseleri,içinde kesik kadın cinsel organları olan ayakkabı kutusu ve giyerek kendisini kadın gibi hissettiği insan derisinden bir elbise bulmuşlardır. 1984 yılında akıl hastanesinde kanserden ölmüştür.






2. Theodore Robert Bundy


İdam edilmeden önce “Yaşama ve ölüme hükmetmek istiyorum” demiştir. 36’dan fazla cinayeti olan katil 1986 yılında Amerika’da elektrikli sandalye ye bağlanarak idam edilmiştir. Bundy zeki ve duygusuz bir kişiliğe sahipti. Güzel giyiniyor ve kadınlar tarafından genellikle beğeniliyordu. Gayri meşru olarak doğmuş ve ailesi hakkında gerçekleri öğrenmesi psikopatik semptomların başlamasına neden olmuştur. Eğitimli, Washington, Utah ve Yale üniversitelerinde okumuştur. Güzel ilişkileri ve iyi giden yüksek öğrenimi sayesinde bastırabildiği psikopati, uzun saçlı ve saçları ortadan ayrık sevgilisi tarafından terkedilmesi ile tetiklenmiştir. Eski sevgilisine benzeyen genç kızları kendisine kurban olarak seçmiştir. Öldürme şekli ruh haline göre değişim göstermektedir. Bir kızın kafasını çubukla parçalamış ve sonra çubuğu vajinasına sokmuştur. Giderek vahşileşmiş ve yalnız yatan kadınların odalarına girerek işkence ve tecavüz etmiştir. Bir kadının göğsünü koparacak kadar ısırmış başka bir kadının ise kalçasını derin bir şekilde ısırmıştır. Kopya Cinayetler isimli bir filme ve The Stranger Beside Me isimli bir kitaba konu olmuştur.






1. Albert Fish

İdam edilmeden önce “Elektrikli sandalyede idam kararını duyunca daha önce tatmadığım bu zevki tadacağım için çok heyecanlandım !” diyen katil Yamyam adıyla tanılıyordu. Bilinen 3 cinayeti olmasına rağmen tahminlere göre 15-20 cinayet yapmıştır. Yaşlı ve güvenilir görünümünü iyi bir silah olarak kullanan Fish, küçük çocukları kaçırıyor, daha sonra işkence edip öldürüp patates, soğan, havuç vb. sebzeler birlikte pişirip günlerce yiyordu. Fish tüm psikiyatrik otorilerce gelmiş geçmiş en sapık seri katildir. Diğer birçok seri katil gibi, Fish de bir din manyağıydı ve günahlarının işkencesi olarak kendisine çok tuhaf işkenceler yapmıştır. Öldürdüğü kızın ailesine bugüne dek yazılmış en hastalıklı mektuplardan birini yani kızlarını nasıl öldürüp yediğini anlatan bir mektup göndermeye kendini mecbur hissetmiş ve bunun sonucunda polisler tarafından yakalanmıştır.1936 yılında idam edilen Fish hakkında Kara Ev isimli bir kitap yazılmış ve ünlü film Kuzuların Sessizliği çekilmiştir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder