expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

adsense reklamları

16 Ekim 2015 Cuma

Mandalinanın Faydaları


C vitamini açısından zengin olan mandalinanın faydalarını sizlerle paylaşacağız. Yemesi keyifli C vitamini deposu, potasyum, fosfor, sodyum zengini olan mandalinanın diğer faydaları: Havaların serinlemesiyle birlikte nezle, grip,soğuk algınlığı gibi hastalıklar çoğalmaya başladı. Bu nedenle mandalina bolca tüketilenler listesinde yerini aldı. Karaciğer rahatsızlıkları, yüksek tansiyon, şeker hastalığına da iyi geldiği bilinmektedir. Saçlarınızın hızlı uzamasını sağlayan hatta beyazlamasını bile yavaşlatan mandalinanın faydaları reçelini yaparak yada kabuğundan faydalanabileceğiniz başka yollarla çok işinize yarayacaktır. diğer turunçgillerin haricinde mandalinanın bir çok ciddi rahatsızlığa karşı etkili olduğunu belirten uzmanlar var ve bu muvizevi meyvenin faydalarını şu şekilde sıralıyorlar:
Mandalina Yemek Kanser Riskini Azaltıyor!
1- Vücuttaki iltihapları önler: İçeriğinde yer alan güçlü antioksidan etkisiyle vücudun iltihap tutmasını engeller.
2- Demirin fayda vermesini sağlar: Yiyeceklerde bulunan demiri emer ve demirin vücuda fayda sağlamasına yol açar
3- Küçük yaralarınız için ilaç: ufak tefek kazalardan aldığınız küçük yaraların iyileşmesini hızlandırır.
4- Uykusuzluk sorununu azaltır: Akşamları yediğiniz mandalina sinirlerinizin gevşemesine ve rahat bir uyku uyumanızı sağlar.
5- Cilt sorunlarında etkili çözüm: A vitamini kaynağı olan mandalina sivilce akne gibi cilt hastalıkları için önemli bir ilaçtır.Yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırır, parlak ve prüzsüz bir cilt sahibi olmanızı sağlar.
6- Kronik hastalıkların önüne geçer: Vücudun kalp damar hastalıklarına karşı direncini arttırır ve kansere karşı korur.
7- Saçlarınızı uzatır: Saçlarınızın daha hızlı uzamasında mandalinanın etkisi büyüktür ayrıca saçlarınızın beyazlamasını yavaşlatır.
Kabuğuda Kendi Kadar Faydalı!

Kötü kolestrolü düşürücü etkisi, bağırsakları çalıştırması, hazımsızlığı azaltması ve yüksek derecede C vitamini içermesiyle bağışıklık sistemini güçlendirici bir etkisi vardır. Yapılan araştırmalar sonucunda mandalina kabuğunda bulunan tangeretin maddesinin, beyin tümörlerinin en güçlüsü olan glioblastomada tümörünü küçülttüğü gösterilmiştir. Beyin tümörü olan hastalarda bir limon, bir portakal ve beş mandalina kabuğunun çekilerek az miktarda tatlandırıcıyla karıştırılıp tüketilmesi sonucu beyin tümöründeki ödemin azalmasını sağladığı gözlemlenmiştir.
Kabuklarını değerlendirmenizi sağlayacak mandalina reçeli tarifi:
Malzemeler
  • 1kg mandalina
  • 1,5 kg toz şeker
  • 3 bardak su
  • 2 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı
Mandalinaların kabuklarını hafifçe rendeleyerek alın büyük bir tencereye koyun. Üzerine soğuk su ekleyin ve 2 gün bekletin. 2 gün sonra suyu dökün ve tencereye yeniden su doldurup ocağa koyun. Mandalinalar yumuşayıncaya kadar haşlayın ve kaynar suyu döküp tencereye tekrar soğuk su ekleyin ve 6 saat kenarda bekletin. Bekledikten sonra mandalinaları enine keserek çekirdeklerini ayıklayın. Bir yandan tencereye suyu ve şekeri orta ateşte pişirin. Şerbeti 10 dakika kaynatıp şurup kıvamına getirin ve içine mandalinaları atın. Şerbet koyulaşınca içine limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın.

Daha Fazlası İçin tıklayınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder