expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

adsense reklamları

21 Ekim 2015 Çarşamba

Dünyanın ölümcül 10 hastalığı

Dünya çapında, insan nüfusunun azalmasına sebep olmuş birçok bulaşıcı ölümcül hastalık tespit edilmiştir Bu hastalıkların çoğu hala insanların hayatını tehdit etmekte İnsanlık tarihi boyunca, kayıtlara geçmiş ölümcül hastalıkların yaşandığı salgınlar mevcuttur. İşte, hayvanlardan ya da farklı etkenlerden oluşabilen dünyanın en ölümcül 10 hastalığını
sizinlede paylaşmak istedik




HİV virusu HALK ARASINDA AİDS


1981 yılında ABD’de Bu tarihten itibaren Aids nedeniyle hayatını kaybeden insanların sayısı 25 milyonu geçmiştir Freddie Mercury ünlü şarkıcı 1991 senesinde hayatını malesef bu virüs yüzünden kaybetti Dünya genelindeki HIV vakalarının %70 sahra altı Afrika’da tespit
edilmiştir.




KARA VEBA


İnsanlık tarihinde en ÇOK ölüme imza atan bulaşıcı salgın hastalıktır. 1340 yılında Asya kıtasından Avrupaya sıçramış, yaklaşık 30 milyon Avrupa da olmak üzere toplamda 75 milyon nüfüsün ölümüne sebep olduğu düşünülüyor.



GRİP



Viral bir hastalık olan grip, bağışıklık sistemi güçlü olan kişilerde bir hafta içinde etkisini yitirebilir Ancak, direnci zayıflamış kişilerde kalp kası iltihabı ,zatürre ve beyin iltihabı gibi hastalıklara sebeb olarak ölümlere yol açmakta Bu sebeplerle yılda yaklaşık 30 bin- 40 bin insan hayatını kaybediyor.



ÇOCUK FELCİ



oral veya dışkı yoluyla bulaşan ve hızlı yayılan bir hastalıktır Bu hastalıkta virüs, merkezi sinir sistemine giderek ana sinirleri yok eder sonucunda kasların dirençsizleşmesine ve yumuşak doku felcine yol açmakata Günümüzde insanlar aşılarla bu virüsten korunabilir.





İSPANYOL GRİBİ



1918-1919 Senelerinde yaşanan ve İspanyol nezlesi olarak bilinen H1N1 virüsünün ölümcül türünün sebep olduğu salgındır 1,5 yıllık bir sürede tam olarak bilinmese de 50 milyon – 100 milyon insanın ölümüne yol açtığı düşünülen güçlü bir grip salgınıdır.



ÇİÇEK



Çiçek hastalığı, insanlarla savaşında ne yazıkki çok çok güçlü ve tamamen insanoğlunu yerden kaldırabilen, en tehlikeli ve ölümcül tek hastalıktır. Amerikan yerlilerinin nüfusunun 12 milyondan 236 bine düşmesinin başlıca nedenidir. Avrupa da 60 milyon kişinin ölümüne sebep olmuştur.


HIYARCIKLI VEBA


Veba mikrobunu taşıyan farelerin pireleri tarafından insanlara bulaşanve son derece ölümcül bir hastalıktır Ortaçağ’da bu hastalığın nedeniyle ölen Avrupalıların sayısı tahminen 250 milyon.




KOLERA


Dışkı bulaşmış olan pis suyu kullanılması, bu sularla yıkanan gıdalardan bulaşmaktadır. Tedavisi basittir tıbbi anlamda tedavi edilmezse ölümcül bir hastalıktır Yılda 100 binden fazla kişi bu sebeple hayatını kaybediyor.



SITMA


sıklıkla tropik coğrafyada görülen sıtma, hastalık yapan bir grup parazitin dişi anofel adı verilmiş sivrisinekleri tarafından insanlara bulaşmasından oluşan bir tür hastalıktır Yılda yarım milyar insanı etkileyen sıtmadan 2,5 – 3 milyon insan hayatını kaybediyor.




EBOLA


İlk olarak 1976 yılında sudan ve kangoda görülmüştür. Yüzde 80-90 gibi ölüme neden olan virüs, tehlikeli ve bulaşıcıdır ve bu günlerde türkiyede bir kaç vakaya sebeb olmuştur kontrol altına alınmazsa salgına donüşebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder