expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

adsense reklamları

16 Ekim 2015 Cuma

Günün Menüsü

Sütlü Domates Çorbası

Malzemeler
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 5 adet domates
  • Yarım su bardağı süt
  • Tuz
Hazırlanması
Tereyağı ve sıvı yağ tencereye alınır, un eklenerek biraz kavrulur. Domates salçası ve rendelenmiş domatesler eklenir. 3-4 dk kavrulur. 4 su bardağı su eklenerek çırpılır. Tuzu damak tadınıza göre ayarlanır. Kaynayana kadar karıştırılarak, kaynadıktan sonra yaklaşık 15dk kısık ateşte pişirilir. Servis yapmadan önce tencereye süt ilave edilerek, karıştırılır. İsteğe göre üzerine kaşar peyniri rendesi ve karabiber serpilir. Afiyet olsun.



Çökertme Kebabı



Malzemeler:

Marine için

  • 400 g biftek veya bonfile
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş soğan
  • ½ çay kaşığı karabiber
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
Servis için
  • 500 g patates
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • Sarımsaklı süzme yoğurt
Sos için 
  • Sıvı yağ ve pul biber

Hazırlanışı
Etlerimizi ince jülyen kesiyoruz.Tüm malzemeyi derin bir kaba alıp ,etlerimizle harmanlıyoruz.En az 2 saat buzdolabında bekletiyoruz.
Marinelenmiş etlerimizi,yayvan ve derin bir teflona alıp,1 çay bardağı sıcak su ekleyip,yüksek ateşte hızlı pişiriyoruz.Etlerimiz pişmeye yakın tuzunu ayarlıyoruz.
Etlerimiz pişerken patateslerimizi kibrit çöpünden kalın doğruyoruz.Kızartıyoruz.
Servis için,patateslerimizi porsiyonluk tabağa alıyoruz.Etimizi ortaya ekliyoruz.Süzme yoğurdu etrafına gezdiriyoruz.Kızdırdığımız yağ ve pul biberi yemeğimizin üzerine gezdirip,sıcak servis yapıyoruz.
Afiyet olsun…



Şakşuka



Malzemeler

  • 4-5 adet patlıcan
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 4-5 domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Tuz, istenilen baharatlar
  • Kızartmak için sıvıyağ
HazırlanışıPatlıcanlar küp küp doğranır. Tuzlu suya konur, bir müddet bekletilir. Soğan, biber ince ince doğranır. Domatesler de küçük küpler halinde doğranır. Sarımsak ezilir ya da doğranır. Patlıcanlar kızgın yağda kızartılır. Peçeteyle fazla yağı alınır. Sosu için tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ konur. Soğan, biber ve sarımsak yağa konur, kavrulur. Ardından salça eklenir bir süre sonra da domatesler, tuz, baharatlar ve şeker eklenir. Domateslerden sonra suyu eklenir. Suyunu çekince sos patlıcanlarla harmanlanır ya da üzerine dökülerek servis edilir.Afiyet olsun.




Acılı Ezme




Malzemeler


  • 2 büyük domates,
  • Yarım demet taze soğan,
  • Yarım demet maydanoz,
  • Yarım çorba kaşığı biber salçası,
  • 4 diş sarımsak,
  • 2 adet sivri biber,
  • 1 tatlı kaşığı nane,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber,
  • Yarım limon suyu ya da nar ekşisi,
  • 2-3 yemek zeytinyağı.

Hazırlanışı

Domatesleri, sivri biberleri, taze soğanları ve maydanozları ince ince doğrayalım. Salçayı, tuzu, naneyi, kırmızı pul biberi ve rendelediğimiz sarımsağı iyice karıştıralım. Üzerine limon suyu veya nar ekşisini ekleyelim. Kalan diğer malzemeleri de doğrayalım ve üzerilerine ekleyip karıştıralım. Sonra üzerine zeytin yağını ilave edelim. Acılı ezme hazır, servis edebiliriz.



Roka Salatası



Malzemeler

  • 2 demet roka
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 limon
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
HazırlanışıRokalar yıkanıp ince ince doğranır. Domateslerin kabukları soyulup doğranır ve doğranmış rokaya katılır. Sarımsaklar soyulup ezilir. Limon suyu,zeytinyağı ve sarımsak karıştırılıp sos hazırlanır. Roka ve dometese tuz ve sos eklenip güzelce karıştırılır ve servis yapılır.



Muhallebili Kemal Paşa Tatlısı




Malzemeler

  • 1 paket kemalpaşa tatlısı (25 adet)
Muhallebisi için
  • 5 su bardağı süt
  • 2 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya
Hazırlanışı
Kemalpaşa tatlısı üzerindeki tarife göre pişirilir. Pişen tatlılar kaşıkla tek tek alınarak, borcama dizilir. Ve soğumaya bırakılır. Ayrı bir yerde nişasta, un, şeker ve hindistan cevizi karıştırılarak üzerine süt eklenir. Ve orta hararetli ateşte karıştırılarak pişirilir. Muhallebi koyulaşınca vanilya eklenir. Ve altı kapatılır. Soğuyan tatlıların üzerine muhallebi sıcak olarak dökülür. Soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra buzdolabında dinlendirilir. İyice soğuyan tatlı dilimlenir ve üzerine hindistan cevizi veya fıstık serpilerek servis yapılır. Afiyet olsun

Daha Fazlası İçin tıklayınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder