Sütlü Domates Çorbası
Malzemeler
Tereyağı ve sıvı yağ tencereye alınır, un eklenerek biraz kavrulur. Domates salçası ve rendelenmiş domatesler eklenir. 3-4 dk kavrulur. 4 su bardağı su eklenerek çırpılır. Tuzu damak tadınıza göre ayarlanır. Kaynayana kadar karıştırılarak, kaynadıktan sonra yaklaşık 15dk kısık ateşte pişirilir. Servis yapmadan önce tencereye süt ilave edilerek, karıştırılır. İsteğe göre üzerine kaşar peyniri rendesi ve karabiber serpilir. Afiyet olsun. Çökertme Kebabı Malzemeler: Marine için
HazırlanışıEtlerimizi ince jülyen kesiyoruz.Tüm malzemeyi derin bir kaba alıp ,etlerimizle harmanlıyoruz.En az 2 saat buzdolabında bekletiyoruz. Marinelenmiş etlerimizi,yayvan ve derin bir teflona alıp,1 çay bardağı sıcak su ekleyip,yüksek ateşte hızlı pişiriyoruz.Etlerimiz pişmeye yakın tuzunu ayarlıyoruz. Etlerimiz pişerken patateslerimizi kibrit çöpünden kalın doğruyoruz.Kızartıyoruz. Servis için,patateslerimizi porsiyonluk tabağa alıyoruz.Etimizi ortaya ekliyoruz.Süzme yoğurdu etrafına gezdiriyoruz.Kızdırdığımız yağ ve pul biberi yemeğimizin üzerine gezdirip,sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun… Şakşuka Malzemeler
Acılı Ezme Malzemeler
Hazırlanışı Domatesleri, sivri biberleri, taze soğanları ve maydanozları ince ince doğrayalım. Salçayı, tuzu, naneyi, kırmızı pul biberi ve rendelediğimiz sarımsağı iyice karıştıralım. Üzerine limon suyu veya nar ekşisini ekleyelim. Kalan diğer malzemeleri de doğrayalım ve üzerilerine ekleyip karıştıralım. Sonra üzerine zeytin yağını ilave edelim. Acılı ezme hazır, servis edebiliriz. Roka Salatası Malzemeler
Muhallebili Kemal Paşa Tatlısı Malzemeler
Kemalpaşa tatlısı üzerindeki tarife göre pişirilir. Pişen tatlılar kaşıkla tek tek alınarak, borcama dizilir. Ve soğumaya bırakılır. Ayrı bir yerde nişasta, un, şeker ve hindistan cevizi karıştırılarak üzerine süt eklenir. Ve orta hararetli ateşte karıştırılarak pişirilir. Muhallebi koyulaşınca vanilya eklenir. Ve altı kapatılır. Soğuyan tatlıların üzerine muhallebi sıcak olarak dökülür. Soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra buzdolabında dinlendirilir. İyice soğuyan tatlı dilimlenir ve üzerine hindistan cevizi veya fıstık serpilerek servis yapılır. Afiyet olsun Daha Fazlası İçin tıklayınız |
adsense reklamları
16 Ekim 2015 Cuma
Günün Menüsü
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder