expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

adsense reklamları

21 Ekim 2015 Çarşamba

bebeklerde giyim şekli





Soğuk sonbahar ve kış mevsimlerinde bebek giyiminde dikkat edilmesi gereken önemli bir konudur.
Yaz aylarının sıcak havalarının geride kaldığı şu günlerde artık ince ve kısa kollu tişörtler giymiyoruz. Bizim gibi bebeklerimizin giyimi de, mevsim ve Hava sıcaklıklarına göre doğru elbise seçerek bebeklerimizin rahat etmelerini sağlarız.
bahar aylarının değişken sıcaklıklarına sahip olduğu günlerde bebek giyimlerine çok dikkat edilmelidir.
Bebeğinizi bu dönemde hem soğuktan hem de sıcaktan korumanız gerekir. Sabahları belirli saatlere kadar serin olan hava öğle saatlerinde çok sıcak olmaktadır.
Son baharın son günlerini yaşadığımız ve havaların serinlere doğru gitti günlerde bebeklerimiz için sabah kalın ve uzun kollu elbiselere seçmek gerekirken öğle saatlerinde kendini gösteren sıcaklar sebebiyle ince elbiseleri tercih eder ve bebeğimizin rahat etmesini, sabahları üşümemesini, öğlenleri de sıcaktan yanmamasını sağlarız.
Kış aylarında havaların aşırı soğuması ve evlerimizin ısısının normal olması nedeniyle bebeklerimize uygun elbiseler giydirmeliyiz
Bebekler yeni doğduklarında ter bezleri ve vücut ısısını düzenleyen hormonları olmadığından vücut ısılarını dengeleyemezler. Bu nedenle oda sıcaklığı 23 derece de olmalı ve bebekler bu sıcaklığa uygun elbiseler giydirilmelidir.Dış ortamlarda elbiseleri kalın seçilmeli ve hırka gibi kalın bir elbise giydirilerek, bir battaniye ile soğuktan tamamen korunmalıdır.Bebekler dış ortamlardan korunması için, ayaklarda patikler, ellerde kalın ve hava geçirmez eldivenler, ve kafalarını koruyacak başlıklar kullanılarak soğuktan korumalıdır Bebekler gece uyurken çok hareketli olduklarından üzerlerindeki elbiseler çıkabileceğinden mutlaka pamuklu kumaştan yapılma çıt çıtlı badiler tercih edilmeli ve bebeğin gece uykusunda rahat etmesi sağlanmalıdır. geceleri üşüyebileceği düşünülen bebekler için ince bebek battaniyeleri seçilmelidir
Bebeklerin aşırı soğuklardan ve ev ortamında sıcaktan korunması için yukarıda yazılı olan öneriler dikkate alınmalı ve bebeklerin terleyip elbiseleri değiştirilmeden soğumalarına engel olunmalı, hasta olmalarına izin verilmemelidir.


Daha Fazlası İçin Tıklayınız...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder