expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

adsense reklamları

21 Ekim 2015 Çarşamba

Saçların Hızlı Uzaması İçin Ne Yapmak Gerekir?


   Saçlarınızı kestirip kestirip sonrada pişman mı oluyorsunuz? Saçlar oldukça zor uzarlar ama sizlere daha hızlı uzayabilmesi adına bir kaç formülden bahsedeceğiz.
   Saçlarımızın uzamasında yediğimiz gıdaların önemi büyüktür. Saç yapımız protein temellidir bu yüzden bolca protein almak saçın hızlı uzamasında bir etkendir. Aldığımız proteinlere ek olarak E ve C vitamini ile destek vermek süreci oldukça hızlandırır ve saçlarınızın normalden daha hızlı uzamasını sağlar. Saçların hızlı uzaması için sebze, meyve, et ve balık tüketmelisiniz.
Saçların hızlı uzamasında faydalı olan bir diğer etken ise su. Günde 1,5-2 litre su içmek saçlarınızın hızlı uzamasına ve bolca nem kazandırarak sağlıklı hale gelmesini sağlar.
   Saçlarınızın her ay düzenli olarak kuaförde kırıklarını aldırın. Bu şekilde daha hızlı uzamasını sağlamış olacaksınız. Yanı sıra saçınızı çok sıcak su ile asla yıkamayın ve havluyla kurulamayın. Sıcak su saç derisinde bulunan yağın atılmasını sağlar bu nedenle de saçlarınız beslenemez ve uzaması durur. Bunun yerine ılık su kullanmayı tercih edin. Havluyla saçlarınızı kurulamak ise saçlarınızın yıpranmasına sebep olur. onun yerine doğal haline bırakın ve kendi kendilerine kurusunlar. Saçınızda kullandığınız şampuanlar kimyasal içerikli olmamalıdır. Bu noktada kullanabileceğiniz en ideal şampuan bebe şampuanlarıdır.
   Saçlarınız için saç tipinize uygun bir nemlendirici kullanın. Bu sayedede saçınızın hızla uzadığını farkedeceksiniz ve asla saçınız ıslakken saçlarınızı fırçalamayın. Fırçalamak yerine kalın bir tarak kullanın ve sürekli olarak bunu yapmayı adet edinin.
   Saçlarınızın hızlı uzamasında bepanten kapsül ve badem yağının önemi yüksektir. Bu malzemelerle saç diplerinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Bunun yanı sıra ise havuç kürünü sizlere önerebiliriz. Havuç kürünün saçları çok hızlı bir şekilde uzattığı yıllardır bilinir. Bu kürün tarifini de sizlerle paylaşıyorum.

Gerekli Malzemeler
      - 2 adet orta boy havuç
      - 1 yumurta
      - 2 bardak su
Yapılışı
Havuçları rendeleyin ve iki bardak suyu kaynatarak rendelenmiş havuçları içine atın yarım saat kadar kaynatın. Havuçların suyunu süzdükten sonra yumurta ile karıçtırarak saçınıza uygulayın. Bu kürü 2-3 hafta düzenli uygulamanız halinde saçlarınızın hızla uzadığını farkedeceksiniz.



Daha Fazlası İçin Tıklayınız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder