expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

adsense reklamları

5 Ekim 2015 Pazartesi

3 Farklı Etken Kasların Büyümesine Engel

1- Sürekli Tekrar: Eğer size yazılmış programı haftalardır yada aylardır takip ediyor ve uyguluyorsanız burada büyük bir yanlış var demektir. En kötüsüde kaslarınızın büyümesine engel koyduğunuz anlamına geliyor. Neden mi? Çünkü vücudunuz artık yapmış olduğunuz bu hareketlere alışır. Antrenman esnasında ağırlıkları arttırmayan hareketleri değiştirmeyen ve setlerde tekrar fazlasını arttırmayan kişilerde kas kütlesinde hiç bir zaman büyüme olmayacaktır. Bu nedenle antrenorlerinizden aylık yeni programlar isteyin ve eski hareketlerinize oranla yeni hareketler ekletip ağırlıklarınızı arttırın.
2- Yeteri Kadar Dinlenmek ve Uyku: İnsan vücudu gece uykudayken kastaki lifleri onarır. Ozaman dinlenmek ve uyku kasların onarım ve gelişiminde büyük role sahip. Eğer yeterince uyumuyorsanız kas kütlesi gelişimi ve büyümesi düşüşe uğrar. Aynı zamanda yeteri kadar uyuyamıyorsanız eğer vücut yeterince kas geliştirici hormon salgılayamayacaktır ki bu da kas oluşumunda önemli bir etkendir. Yeteri kadar uyuyun ve dinlenin gelişimleri farkedeceksiniz.
3- Yaylı Hareketler Yapmak: Lastikli yaylı gibi basit ısınma hareketleri kasın hareket alanını arttırır. Vücudun onarma faaliyetlerini hızlandırır. Gerilimli hareketler büyütmek istediğiniz kaslarda liflere daha büyük bir alan açar ve vücuttaki kas kütlelerini güçlendirme olanağı sunar.

Yazar : Antrenör Damon Niazi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder