expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

adsense reklamları

21 Ekim 2015 Çarşamba

Mutfaktaki Eczane


Bazen perhizler ve yemek yememek sizin sağlığnızı korumaz. Bazensağlıklı kalmak için buzdolabınıza gidip ve kalori alın ama hangi gıda sağlığınız için iyi gelecek bunu bilmek şartıyla. Doğru gıdalar diyabet riskiniazaltmakla birlikte, artrit ve obezite riskinide ortdana kaldırıyor. Araştırmacılar diyor ki, gıdaların etkisi kimyasal ilaçlardan kat ve kat daha güçlü ve sizin sağlığnızı garanti edebilirler. Bu makaleyi sonuna kadar okuyun ve sağlınızı kontrol etmek için kendinize yardımcı olun.
Kolestrolünüz Yüksekse Avakado Yiyin
Kolestrolünüz yüksek olduğu için yağlı yiyeceklerden uzak durun mu dediler?
Yanlış söylemişler! Araştırmacılar diyor ki bazı yağlı yiyecekleri tüketmek kolesterolün azalmasında yardımcı oluyor. Yeni araştırmalarında ıspatlanmıştır ki avakado tüketerek kolesterolun düşüşler yaşanır. Bu meyve yüksek yağ içerebilir ama tekli doymamış yağ asiti kaynağıdır size zarar vermemekle birlikte kolesterolunüzü düşürerek felç ve kalp krizi risklerini sıfıra indiriyor.

Zayıflamak İstiyorsanız Yeşillik Yiyin

Zayıflamak için semt pazarınıza uğrayın ve eve dönüşte kucak dolusu yeşillik ve sebze alın. Yüksek liflerden oluşan bu sebzeler insanın ihtiyacı olan gıdayı vücuda temin ed ve iştahınızın kontrol altında tutulmasında size yardımcı olur ve metabolizmanızın dengede kalmasını sağlar.

Artrit Hastalığına Yakalandıysanız Somon Balığı Tüketin
Artrit bir çeşit eklem hastalığıdır ki eklemlerde şişme ve iltihaba neden olur. Araştırmacılar yemeklerin üzerinde yaptıkları farklı deneylerden sonra bu hastalığın tedavisi için az da olsa ümitlendiklerini ifade ettiler. Eğer haftada bir kez bu balığı sofranıza getirirseniz hastalığın tedavi süreci sizin için daha kolay olacaktır. Haftada bir kez omega 3 kaynağı olan bu yağlı balığı tüketmek artrite yakalanma riskinizi %52 oranında azaltır.
Kalp Probleminiz Varsa Badem Tüketin
Günlük bir avuç badem tüketerek kalp hastalıkları riskini azaltabilirsiniz ve yüksek kan asıncı problemlerinizi giderebilirsiniz. York Üniversitesi araştırmalarına göre badem kuru yemiş grubunda en düşük kaloriye sahip ve eğer günde 50 gram tüketilirse kan basıncı ve daha iyi bir kan akışı sağlayacağını söylüyor ve kalp hastalıkları riskini minimuma indireceğini belirtiyorlar.
Hafızanız Zayıfsa Sıcak Çikolata İçin
Eğer ailede alzheimer vakası varsa sıcak çikolatayı size öneririz. Bilim adamları bir dizi araştırmanın ardından bir grup orta yaşta insanı 2 fincan sıcak çikolata içmeden önce ve içtikten sonra gözetim altında tuttular. Farklı soru ve testler yaptılar. 30 gün süren bu sürecin sonucu olarak bilim adamları ıspatladılar ki sıcak çikolatadaki antioksidan sayesinde teste tabii tutulan kişilerin hafızasında güçlü etkiler bırakarak hafızanın daha iyi çalışmasını sağlıyor. Aynı zamanda kakao tüketimi insülin ve kötü kolestrolün düşmesini sağla ve kalp krizi riskini ez aza indirir. Tabiki bu tarz içecekler çok fazla tüketilmemelidir. Unutmayın ki herşeyin fazlası zarardır.
Kan Basıncınız Yüksekse Pancar Suyu İçin
Kan basıncı küçük bir stres sonucu veya yemekte bulunan az bir miktar tuz ile yükselebilir. Onu düşük tutmak biraz zor ama araçtırmacılar diyor ki ''günde bir bardak pancar suyu içerseniz kan basıncınızın düşmesinde büyük yardımcı olabilir'' Pancar suyunda bulunan yüksek nitrat miktarı kan damarlarının genişlemesi ve rahatlamasına yardımcı oluyor. Pancar suyunun yanı sıra salata ve yemeklerinizde pancar bulundurursanız ayrıca B6 vitamini ihtiyacınızı da karşılamış oluyorsunuz.

Yazar admin : Antrenör Damon Niazi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder