expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

adsense reklamları

30 Eylül 2015 Çarşamba

20tl ile neler yapılabilir?

1.Müzelerin ücretsiz günleri var!


Müzelerin ücretsiz günleri olduğunu biliyor muydunuz? Takip edip ücretsiz
olarak gidip görebilirsiniz ve cebinizdeki 20 lirayı vasıta ücreti ve yemek için kullanabilirsiniz.



2.Simit ve Gazoz Eşliğinde Karaköy’den Eminönü’ne Galata Köprüsü’ne keyifli bir yürüme


Güneşli bir günü yakalayın fotoğraf makinenizi yanınıza almayı unutmayın. Hazırsanız çıkabiliriz karaköyden yola çıkarak güzel bulduğunuz kareleri ölümsüzleştirebilirsiniz galata köprüsünde güzel bir manzara eşliğinde martıları izlerken sicak gevrek simitin tadını çıkarabilirsiniz lükse kaçmak istiyenler için galata köprüsünün altındakı balık restorantlarında keyifli bir yemek yiyebilirler.

3. Mısır Çarşısından tahtakaleye geçip alışveriş yapmak


Baharat çeşitlerinden kozmetiğe hediyelik eşyadan faydalı bitkilere aradığnız herşeyi burada bulabilirsiniz mısır çarşısı demişken  çarşının girişinde bulunan kurukahveci mehmet efendiden kahve almayi unutmayın 100 gr taze kahveyi  3.15tl ye alabilirsiniz.


4.Beyoğlundaki terkos pasajına gitmek


Terkos pasajını çok kişi bilir bilmeyenler için güzel bir fırsat evet terkos pasajı yada kiyafet cenneti oraya gidip bir çok ünlü markaların ihraç fazlası olan t-shirt kot pantolon kışlık mont ve aklınıza gelebilecek herşeyi oradan ucuz bir şekilde temin edebilirsiniz yaz günlerinde çok kullandığımız t-shirtleri 15 ile 20 tl aralığında alabilirsiniz. 

5.Beyoğlu Yeşilçam Sinemasında Nostalji


İnceden bir downtown havası yaratan, 70'lerden kalma havası veren bir minyatür sinema muhakkak gitmeniz gereken bir yer orada çok farklı dakikalar yaşıyacağınıza eminim. Küçük salonu ve kırmızı, sarı, yeşil ışıkları size nostaljiyi tam anlamıyla yaşatacaktır. öğrenci fiyatı 7 tl tam bilet ise 8tl 

6. Adalarda Bisiklet Turu



Bu güzel havalarda yapabileceğimiz en iyi şeylerden biri adalara gidip orada bisiklet sürüp tadını çıkarmak. Uzun sürüşler için çok uygun mekanlar. büyükada ve heybeli ada da uygun bir fiyata bisiklet kiralayıp keyifli saatler yaşayabilirsiniz  



7.Galata Kulesinin terasına çıkıp istanbulu tepeden seyretmek


istanbul manzarasını en iyi şekilde doya doya izlemenin bir yolu daha
galata kulesine çıkıp ordan izlemek eğer 360 derce çekim yapabilen bir kameranız varsa çok güzel fotoraflar edebilirsiniz girişi hem öğrenciye hem tam bilet ücreti 6.5tl cebinizdeki kalan parayla küle dibinde demli güzel bir çay içe bilirsiniz


 
8.Botanik Park Ziyareti


Doğayı sevenler için fırsat bakırköyde olan botanik parka
muhakkak gidip görmelisiniz. Doğayı 90bin metrekarelik bir alana
yayılmış durumda. İstanbulun göbeğinde cenneti gidip gorebilirsiniz parka giriş ücreti yok cebinizdeki 20 tl tamamen sizde kaldı güle güle harcayabilirsiniz.


9.İstanbul Oyuncak Müzesi


Eğer benim gibi oyuncak seven biriyseniz yaş sınırı tanımayan 7den70e herkesin gidip görmesi gereken bi yer. Farklı asırlardan çeşitli oyuncaklar bulunduran bir müze zaman zaman ziyaretçilerine ücretsiz eğitim ve etkinlikler de düzenleniyor giriş ücreti indirimli 7tl ve tam ise 10tl



10. Meşhur Erzincanlı Ali Baba


Kurufasulye de son nokta meşhur tarihi erzincanlı ali baba lokantasında
lezzetli bir kuru pilav yiyebilirisiniz.  Restorant Süleymaniye Camii girişinin hemen karşısında. Restorantın geçmişi 1924 olup ve tarihi bir lezzettir. Babadan oğlua miras kalmış bu lezzet 15ile 20 tl arasında bu müthiş lezzeti kaçırmamanızı öneririm.




 
11.Eminönü’nde Balık Ekmek


Eminönü meydan da deniz manzaralı, vapurlar ve martılar eşliğinde nefis bir balık ekmek yemek ister misiniz? doğru adres eminönü iskelede bulunan balıkçılar. hemen hemen her yerde ücreti 10 tl dir. Yani sevgiline veya bir arkadaşına daha ısmarlayabilirsin :)



12.Boğaz Turu


İstanbulun olmazsa olmazlardan biri daha boğaz turu. Eminönü'nden kalkan Şehir Hatları vapurları dolaşarak  Anadolu Hisarı'na kadar yol alıyor
kısa mesafeli turlar 10 tl uzun mesafe ve tek yönlü seyirler 15tl dır 
Sefer saatlerini Şehir Hatları'nın web sitesinden rahatlıkla öğrenebilirsiniz.


13.Kuzguncuk Turu ve Acıbadem Kurabiyesi

Kuzguncuk istanbulun en gözde yerlerinden biri olup şirin bir yerdir.
Burada bulunan sakinler yıllardır evlerini bırakmayıp o tarihi kültürü şirin ahşap evleri gözü gibi korumuştur. Fotoğraf makinenizi alıp oraya gidip kendinizi o sokakların yollarına bırakabilirsiniz ahşap evleri kare kare fotoğraflayıp, şirin küçük dükkanları inceleyebilirsiniz. İnanın zamanın nasil akıp geçtiğinin farkında bile olmayacaksınız. Muhakkak karnınız acıkacaktır benim sizlere tavsiyem acıbadem kurabiyelerini kesinlikle denemelisiniz.




14.Kınalıada ve Manastır Tepesinde etkinlik


Bence adaların içinde en guzeli kınalı ada. ismini toprağın renginden almıştır. Çok huzurlu ve sakin bir yer tarihi manastır tepesine çıkıp daha önceden hazırladığınız soğuk sandviçinizi afiyetle yerken manzaranın tadını çıkarabilirsiniz hemde bu etkinliği yapmak sadece gidiş ve dönüş seyahat kartınızla mümkün.


15.Kanlıca’da bir Klasik


Kanlıcaya gidip orada meşhur pudra şekerli yoğurdun tadına kesinlikle bakmalısınız. Bu lezzete bayılacaksınız. Sahillerde satılan bu yoğurdun farklı versiyonlarını da yapmışlar ballı ve dondurmalı.  Ama bence pudra şekerlisi daha başarılı sizede tavsiye ederim. Bu leziz yoğurdun fiyatı 10 ile 20 tl arasında 


16.Emirgan Korusunda Festival


Lale Festivali içersinde rengarenk laleler, koruyu adeta bir cennete dönüştürüyor lale kokularını hissedin ve mutlu olun bu festival tamamen ucretsizdir karnınız acıkırsa tarihi sarı köşkte 10 ile 20 tl arası birşeyler atıştırabilirsiniz.



17.Bu Pub Farklı Pub


İrish pub tasarımı, sıcaklığı ve sizi içine alışı ile gerçekten şahane bir yer. James Joyce. Öncelikle bir tadım yapalım diye gidip, ufak bir içki söyleyiverdik ve mekandan ayrıldık; fakat mekanın ve içkinin tadı o kadar damağımızda kaldı ki, kürkçü dükkanına geri döndük sizede tavsiye ederiz bir gün yolunuz o tarflara düşerse muhakkak deneyin mekan sizi büyüleyecektir.


18.Kadıköy Vapura binip martılara simit atmak


Kadıköy vapuruna binip balkon kısmından kendinize güzel bir yer seçin hayvan severseniz eğer bu aktivite sizi çok mutlu edip eglendirecek şimdi bir elinizde kameranız ve diğer elinizdeki simiti martılara atıp o güzel kareleri ölümsüzleştirin ve sosyal medyanızda paylaşın.


19.Miniatürk


Bu enteresan ve gizemli mekan sütlücede. Tamamıyla maketten oluşan bir cennet. Enteresan şeyler arayanlar için güzel ve değişik bir deneyim olabilir. Bu maket kentin içersinde Türkiye ve Osmanlı coğrafyasına ait bir sürü mimari eserin maketleri yer alıyor maket kente giriş ücreti tam bilet 5tl öğrenci 3tl dir hadi ozaman zaman kaybetmeyin.




20.Baylan Pastanesinde müthiş bir tatlı


Eğer sizde tatlı seviyorsanız Baylan'ın krokan, vanilyalı dondurma, çikolata sosu ve kurabiyeden oluşan nefis karışımı kup griye ye hayir demeniz imkansız deneyip bu lezzeti yaşamalısınız. Bu tatlıyı denemek isterseniz tarihi baylan pastanesine gidebilirsiniz kadıköy şubesine gitmeniz gerekecektir çünkü başka şubesi msalesef yok porsiyon fiyatı 15tl dir





21.Üniversitelerde şenlikleri takip et


Biraz muzik ve biraz eğlence arayanlar için güzel bir tavsiye bahar ayında üniversitede düzenlenen şenliklere katılıp amator gurupları dinleye bilirsiniz bunlar bazen ücretsiz bazen de ücretli olabiliyor ama o üniversitede öğrenciyseniz bu şenliklere katılmanız daha kolay


 


22.Pazarda Gezmek


Her semtin kendine ait bir semt pazarı vardır. Bu pazarlara gidip tezgahları karıştırıp kafanızı dağıtabilirsiniz benim size tavsiyem yeşilköy ve beşiktaş
pazarları bu pazarlarda 15 ile 20tl arasında ufak alışverişler yapıp kendinizi mutlu edebilir ve iyi hissedebilirsiniz veya evinizin ihtiyacını giderebilirsiniz.


23. Yedikulede Minik Dostları Görmek


Evimde 2tane köpeğim var hayvansever bir vatandaş olarak sizden ricam
hafta sonunuzun bir iki saatini ayırıp yedikule hayvan barınağındaki minik dostları görmeye gidin. Sizi görduklerinde çok ama çok sevinecekler onların sizin sevgi dolu ellerinize ihtiyaçları var unutmayın ki onlarda canlı varlıklar ve yaşamaya hakları var. Gidin onlarla biraz zaman geçirin o kısa zaman içersinde ne kadar sadık dost olduklarını anlayacaksınız. Yedikule barığnagı belediye ye bağlı organize bir şekilde çalışıyor ama elinizdeki dolu mama poşetiyle sizi kapıdan çevireceklerini sanmiyorum. Belkide orada bir dost edinmekte isteyebilirsiniz neden olmasın? 20 tlye açık mama alabilirsiniz veya bim migros gibi marketlerde hafta sonu indiriminden yararlanarak ambalajlı paket de satın alabilirsiniz. Gezip görmek tamamen ücretsizdir fakat size ve minik dostlara vereceği huzur ve mutluluk paha biçilemez.

Yazar : admin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder