expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

adsense reklamları

29 Eylül 2015 Salı

Yavru Köpek Eğitimleri

Köpek Eğitimleri

Yavru Köpeklerde Temel İtaat Eğitimi



Köpeğimize temel itaat eğitimini hepimiz verebiliriz. Fakat bunun için uymamız gereken bazı kurallar var. Temel itaat eğitiminde uymamız gereken kurallar şunlardır. Köpeğimiz eve ilk geldiği andan itibaren bu kurallar uygulanmaya başlamalıdır. Köpeğimiz yavruyken eve geldiğinde tasmalı ve tasmasız ev içinde yada dışında dolaşmasına izin vermeliyiz. Temel eğitimin başlangıcı ve en önemli faktörlerinden biri köpeğin sahibi ile olan iletişimidir. Başlangıçta yapmamız gereken otur, kalk, yat, dur, bekle gibi komutları öğretmektir. Bunlar temel komutlardır. Temel komutları öğretirken bizlerden (info@dambuli.com iletişim adresinden) yada farklı uzmanlardan yardım alabilirsiniz. Yavru köpeğinize oyunla yada gösterdiğiniz sevgi sözcükleri ve hareketleriyle temel komutları öğretmeniz mümkün. Temel eğitimin başlangıcında oyunlarla öğrenme vardır fakat bunun yanı sıra cezalar ve kızmanız gereken yerlerde olabilir. Bunlar köpeğin ırkına ve cinsine göre değişebilir. Örneğin küçük ırk köpeklerde bu tür eğitimleri verirken daha nazik olmamız gerekir çünkü küçük ırk köpekler yüksek ses tonundan bile kolayca korkabilirler. Büyük köpeklerde evin içinde yada dışında korktuğu ürktüğü (merdiven inip çıkmak vs.) her ne var ise temel eğitimle giderilebilir. Temel eğitim köpekler için yüksek önem taşır temel eğitimin verilmemesi durumunda ilerleyen zamanlarda köpeklerde ürkeklik korkaklık saldırganlık vs. gibi durumlar ortaya çıkabilir. Temel eğitimdeki en büyük amaç köpeğin sahibiyle olan iletişimini sağlamak ve sosyalleştirmeyi en üst düzeyde tutmaktır.
Yavru Köpeklerde Tuvalet Eğitimi


Yavru köpeklerde tuvalet eğitimi eve geldiği ilk anda başlaması gerekir. Köpeklerde tuvalet eğitimi için bizlerden (info@dambuli.com) veya bir uzmandan mutlaka destek almanız gerekmektedir. Yavru köpeğimiz eve ilk geldiğinde evde bulunan bütün alanı kullanmasına izin vermemeliyiz. Belli alanlara girmesini yasaklamamız gerekiyor (mutfak, yatakodası vs.) Köpek eve gelmeden önce köpeğe ait bir yer hazırlamamız gerekiyor. Köpeğimiz eve ilk geldiğinde serbestçe istediği yerde gezmesine olanak tanırsak tuvaletini yapmaması gereken bir yere yapar ve o andan itibaren köpeğimiz için tuvalet eğitimi başlar sürekli olarak tuvaletini aynı alana yapmak isteyecektir. Buna fırsat vermemek adına evde sizin belirlemiş olduğunuz bir alana (bu küçük bir alan olmalıdır) gazete yada pet koymalıyız. Eğer köpeğiniz sizin belirlemiş olduğunuz alandan farklı bir yere tuvaletini yapıyorsa gazete veya bir kağıt havlu yardımıyla çişini bulaştırıp, asıl tuvaletini yapması gereken yere bu gazete yada kağıt havlu parçasını koyuyoruz. Köpekler tuvalet eğitimini en iyi kendi bıraktıkları kokular yardımıyla alırlar. Yavru köpeklerde tuvalet eğitimi ortalama bir haftada verilir fakat bizler için ilk üç gün çok önemlidir. Bu süre zarfında köpeğinizin evin her yerinde gezmesine engel olmalı, yasakladığınız alanlara girmesi gerekse bile kucağınızda girebilmelidir. İlk 3 gün köpeğiniz sabit bir alanda kalmalıdır köpeğinize bir oda verebilirsiniz yada sizin belirlediğiniz bir odada kalabilir ve bu odanın bir köşesine tuvaletini yapması için gazete kağıtları sermelisiniz. Bu gazete kağıtlarına yaklaşık iki metre mesafede de mama ve su kabını koyabilirsiniz. Mama ve su kabının iki metre kadar uzağına da köpeğe ait oyuncak koyabilirsiniz böylece köpeğiniz tuvaletini, yemek yemesi gereken alanı ve oyun alanını algılamış olacaktır. Köpeğiniz bu yöntemle tuvalet eğitimini bir hafta içerisinde öğrenmiş olacaktır. Bu süreç doğru yöntemler kullanarak bazı köpeklerde 2-3 gün olmakla beraber bazı köpeklerde 10-15 gün kadar sürebilir. Belirtmiş olduğumuz yöntemlerle sonuç alamadığınız taktirde bir uzmandan mutlaka destek almanızı öneririz.
Köpeklerde İleri İtaat Eğitimi



Köpeklere ileri itaat eğitimi verilebilmesi için temel itaat eğitimini çok iyi almış olması gerekir. Belirttiğimiz ileri itaat eğitimi ev dışında park bahçe vs gibi alanlarda verilmesi gerekir. Evin içinde verilememesinin sebebi evde köpeğin kaçacağı uzaklaşacağı yada korkaklık göstereceği herhangi bir şey yoktur. Bu nedenle açık alanlarda bu eğitim verilmelidir. İleri itaat eğitiminde yine en önemli olan faktör köpek ve sahibinin iletişiminin çok kuvvetli olması gerekir. Köpeğinizi parka yada bahçeye tasmasız olarak çıkardığınızda eğer kaçıyor ve uzaklaşıyorsa yanı sıra çağırdığınızdada gelmiyorsa bu iletişiminizin eksikliğinden ve ileri itaat eğitimi almamasından kaynaklanır. Peki köpeğimiz yanımızdan nasıl kaçmaz, uzaklaşmaz? İşte bu sorunun yanıtını sizlere anlatacağım. Öncelikle köpeğinizle dışarı çıkarken yanınıza köpeğinizin en sevdiği oyuncağı, ödül mamasını yada yiyeceğini almalısınız. Köpeğinizi parkta bahçede yada açık herhangi bir alanda oyunlar oynayarak (at getir vb oyunlar) sürekli köpeğinizle konuşarak ve yanınızda kaldığı zamanlarda ara ara ödül mamalarından vererek yanınızda tutabilirsiniz. Bu ileri itaatin başlangıç evresidir. Köpeğinizin tüm aşıları bittikten sonra ortalama olarak 3.5-4 aylıkken ileri itaat eğitimine başlayabilirsiniz. Köpeğinizi asla 3.5-6 ay arası açık alanlarda tasmayla gezdirmeyiniz. Bu köpeğinizin özgüveni için olumsuz olacaktır. Bu süreçte sürekli tasma ile gezdirirseniz ve 6 aydan sonra ilk defa köpeğin tasmasını birden açarsanız köpeğiniz sizden uzaklaşacaktır ve etrafı keşfetmek isteyecektir. Bu sebeple 3.5 aylıkken ortalama olarak aşıları bittiğinde ve veteriner hekimimiz onay verdiğinde tasmasız olarak dışarıda gezmesine olanak sağlamalıyız. Fakat belirttiğimiz gibi oyuncak ödül maması vb şeylerle köpeğinizi parkta bahçede ve açık alanlarda tasmasız olarak yanınızda tutmaya çalışmalısınız. (çok fazla kalabalık olmayan alanlarda). İleri itaat eğitimi de yaklaşık 15 gün kadar düzenli bir şekilde yapıldığı taktirde sonuç verecektir. bu bilgiler doğrultusunda sonuç elde edemezseniz bir uzmandan yardım almanızı öneririz.

3 yorum:

  1. çok güzel bilgiler temel itaat eğitimi evcil hayvanlarınız için çok önemlidir. verdiğiniz bilgiler çok güzel

    YanıtlaSil
  2. Tai Chi Dersleri hakkında bilgi sahibi olan var mı?

    ayrıca bir sorum daha var?

    meditasyon anksiyeteye bozukluğuna iyi gelir mi siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

    YanıtlaSil